Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ο καιρος περναει, τα χιονια λιωνουν και ο ηλιος καθημερινα ανατελλει και μας ζεσταινει ολο και ποιο πολυ! Το απιστευτο ειναι οτι οι ντοπιοι με το που θα παει η θερμοκρασια στους 12+ , θα αρχισουνε να κυκλοφορουνε με κοντομανικα!

στην δουλεια διαβαζω κωδικα καθημερινα, γραφω επισης αρκετο, αλλα η ολη διαδικασια, πραγματικα με εξουθενωνει, παω στο σπιτι το βραδακι, κανω ενα μπανιο, βλεπω τις ειδησεις στο ΣΚΑΙ, απο το διαδικτυο, και πεφτω για υπνο.

Α, μια που καλυτερεψε ο καιρος, ξεκινησα τρεξιμο 3 φορες την βδομαδα, και περιμενω ποτε θα ζεστανει πραγματικα να ξεκινησω μπασκετ, μου ελειψε. Επισης πρεπει να το πω, εχω σιχαθει τα ζυμαρικα!

Στη δουλεια, μου εκαναν προταση για ενα νεο project, δεν μπορω να πω περισσοτερα, εχω υπογραψει και letter of agreement!
Η προταση ξεκιναει απο την στιγμη που ληγει το συμβολαιο μου, και ισως διαρκεσει μεχρι και 1,5 χρονια! Θα μου γινει αυξηση και ολα τα σχετικα, αλλα το ολο μοντελο που μου προταθηκε να δουλεψω, δεν ειναι και τοσο ξεκαθαρο, κλασσικα παλι ξεκιναμε στα τυφλα και οπου μας βγαλει!

το σκεφτομουνα σοβαρα να επιστρεψω Ελλαδα, κουραστηκα αρκετα εδω αλλα οπως ειναι και τα πραγματα κατω, το ψιλοφοβαμαι.

ακομα δεν εχω ξερω τι αποφαση θα παρω, πρεπει να το σκεφτω. Περιεργος ειμαι να εβλεπα την μανα μου απο μια μερια οταν θα της πω αυτα τα νεα στο τηλεφωνο! Κακα τα ψεμματα, το να δουλευεις εξωτερικο ειναι προβλημα. Και καταλαβα οτι θελει guts, γιατι οταν βρηκα μια δουλεια σε ενα φιλο που παντα κλαιγοτανε για την κατασταση στην Ελλαδα, και του προτεινα να ερθει, την αρνηθηκε. Tον καταλαβαινω δεν μπορω να τον επικρινω γι αυτη του την αποφαση!

Kατα τα αλλα μαλλον θα κατεβω Ελλαδα για Πασχα. Το Πασχα των καθολικων και ορθοδοξων, συμπιπτει καθε 4 χρονια, και φετος ειναι η ευκαιρια να κανω λιγο παραδοσιακο Πασχα. Μεχρι τωρα εκανα Πασχα στην Σερβικη εκκλησια και στο ελληνικο εστιατοριο!

Το απιστευτο στην προκειμενη περιπτωση ειναι οτι ξαναεκανα Πασχα στην Ελλαδα 4 χρονια πριν!!!



πωπω πως περασε ετσι ο καιρος, σαν να ητανε χθες μου φαινεται.

8 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

το θεμα ειναι η ποιοτητα ζωης που εχεις εκει που μενεις
εδω δυστηχως δεν θα εχεις ουτε τα μισα .....

Unknown είπε...

Κακό πράγμα οι συναισθηματισμοί. Κιεγω, θεωρητικά, πάντα ονειρευόμουνα να ζησω στην Ευρώπη που ξέρω πόσο τακτοποιημένη είναι και πόσο σημασία δινει στην ανθρώπινη και όχι μόνο ύπαρξη.Εδώ, θα γνωρίζεις φαντάζομαι, ότι το κράτος μας αντιμετωπίζει σαν πληβείους, αναλώσιμους, το αίμα μας έχει αξία μόνο όσο κινεί την κρατική μηχανή. Ωστόσο, επειδή κυβερνώμαι από τα συναισθήματα και δεν μπορω να βάλω την οικογένειά μου σε δεύτερη μοίρα κάθομαι σε αυτό το τριτοκοσμικό κράτος, χρησιμοποιώντας ποίκιλοτρόπως (πχ για να με κάνω αέρα)τα δυο μου πτυχία. Πίκρα. Αλλα τι να κάνουμε, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Σοφία είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι θέλει guts γιατί τα πράγματα "στο εξωτερικό" δεν είναι τόσο ρόδινα όσο τα φαντάζεται ο μέσος Έλληνας που νομίζει ότι όλοι έξω τρώνε με χρυσά κουτάλια. Και οι συναισθηματισμοί είναι το λιγότερο... τεσπά....

Εμείς τα κοντομάνικα τα έχουμε βγάλει ήδη, καθότι το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 12 βαθμούς αυτή την εβδομάδα. Μόλις περάσει τους 15 θα βγάλουμε και τα εξώπλατα :-p

Έχω την εντύπωση ότι το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτουν και του χρόνου :-)

Ανώνυμος είπε...

Στη θέση σου πρώτα θα έβρισκα δουλειά...και μετά θα έφευγα!Ξέρω πως είναι δύσκολο...αλλά θα έπαιρνα κάποιο διάστημα άδεια..θα έψαχνα και μετα...
γνωρίζω πως στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών..είναι πολλές!
ο.τι καλύτερο σου εύχομαι ..σε ό,τι και αν αποφασίσεις!

mahler76 είπε...

το σκεφτομουνα σοβαρα να επιστρεψω Ελλαδα

μην κάνεις καμιά χαζομάρα και επιστρέψεις, μόνο στην Καμπούλ είναι χειρότερα.

Provato είπε...

όχι, όχι, όχι πίσω, με τίποτε. ξανασκέψου το τι πας να κάνεις!

Ανώνυμος είπε...

Θα πω και γω οτι οι περισσοτεροι φιλε.Σκεψου το καλα,εδω αρχισανε τα ζορια και εχει συνεχεια το θεμα.Καταλαβω πως ειναι εξω η ζωη σε κοινωνικο επιπεδο,αλλα και εδω σε 2-3 χρονια το πολυ ετσι θα γινει σε αυτο τον τομεα,με την ανεργια και την κριση.

Giannis είπε...

ok, παντως και η Ευρωπη δεν ειναι πλεον ο παραδεισος που ητανε!

πχ. εγω δουλευω για μια πολυ μεγαλη εταιρια με 30000+ υπαλληλους σε ολο το κοσμο! ειμαστε νουμερο 2 προμηθευτες παγκοσμιος σε ηλεκτρονικα συστηματα για την αυτοκινητοβιομηχανια. Οχι μονο τα σχεδιαζουμε αλλα και τα παραγουμε, και για εταιρια ημιαγωγων αυτο σημαινει παρα πολλα.

περσι με την κριση απολυανε με την σεσουλα! η κατασταση ητανε τελειως χαλια, και τα νευρα ολων μας ητανε τεντωμενα. Ανθρωποι με προυπηρεσια 20 χρονων απολυονταν απλα γιατι επερναν παρα πολλα λεφτα!!! ητανε κριμα. Τωρα ναι τα πραγματα ειναι καλυτερα και ανοιξανε παλι οι δουλειες αλλα ακομα πχ εχουνε 2 χρονια να δωσουνε αυξησεις.

Επισης δεν προσλαμβανουνε νομιμους, αλλα με συμβασεις εργου. Πχ. το δικο μου project ληγει τελος Ιουνιου, και μου προτεινανε νεο με διαρκεια 1,5 χρονια.

επιπλεον ο τροπος που σου φερονται,
παντα θα ειμαι Äusslander, ο ξενος.
το καθε τι εχει τα καλα του και τα ασχημα του! που θενα δεν μπορεις να βρεις το τελειο, αυτη ειναι η αληθεια :) :) :)