Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008



Τεράστιο ψάρι, 3.5 κιλών!!! ψημένο στο φούρνο με φρεσκο κρεμμυδι και τζίντζερ. Η σάλτσα εχει φτιαχτεί με σισυμέλαιο (λέγεται έτσι?) κινέζικη σος από σόγιακαι λίγη ζάχαρη. Καλά το ψάρι με αυτή τη σάλτσα ήταν απίστευτο. Είμαι φανατικός ψαράς και σιχαίνομαι το κρεάς, αλλά αυτό το ψάρι δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα. Δεν ξέρω πως λέγεται στην Ελλάδα, η γερμανική ονομασία του είναι Krapfen, και είαναι τίγκα στο λίπος, αλλά με τη κινέζικη σος, μμμμ ούτε το κεφάλι δεν έμεινε... μου το έκλεψε ο κινέζος - γαμώτο ήθελα να φαώ τα μάτια!!!






Με ένα κινέζο και 2 βιετναμέζους, ήταν αδύνατο να μην είχαμε και ρύζι στο μενού.




Σάλτσα για το ρύζι αποτελούμενο από μπαμπού, σόγια και κατι άλλα λαχανικά - Gemuse που δεν τα πολυκατάλαβα :)



Ναι και αυτο είναι μια ελληνοπρεπέστατη μπουγάτσα για το γλυκό! εννοείτε οτι όλοι έφαγαν από 2 κομμάτια συνοδευόμενα με Tata-tea και γάλα με μέλι.Μμμμμ unbelievable delicious.

Υπήρχε και μια σούπα, φτιαγμένη από το βιτναμέζο φίλο μου, με κρέας τυλιγμένο σε ζύμι, κτι σαν ραβιόλι, πολύ νόστιμο, με τσίλι και Maggi σος.

Για κρασί φυσικά επιλέχτηκε ένα Pinot grigio από το γειτονικό Φρίουλι.

2 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Καλο φαγοποτι, Καλα Χριστουγεννα με την ετεροκλητη αλλα οπως φαινεταιο μερακλιδικη παρεα. Τελικα αυτο ειναι τα Χριστουγεννα. Αγαπη και καλη παρεα.

Σοφία είπε...

Πω πω εκεί έπρεπε να είμαι εγώ!! Σλρουπ!

Αυτά τα κάπως-σαν-ραβιόλι λέγονται wonton (στο λέω για να ξέρεις πώς να τα ζητήσεις την επόμενη φορά χεχε).