Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Την περασμενη Τεταρτη, των Φωτων, πηγα στην Ιταλια, σε ενα μερος κοντα στο Ουντινε, για να παρακολουθησω την γιορτη. Τα Φωτα, οι Ιταλοι αναβουνε μεγαλες φωτιες, που αν δεν κανουνε λαθος συμβολιζουνε το καψιμο των κακων ή κατι τετοιο τελος παντων.

Πριν την φωτια, στο χωριο, αναβειωσανε το εθιμο του Μεσαιωνα, οπου ολη η αρχουσα ταξη μαζευετε στη πλατεια, εκει γινεται λιτανεια (?) και κατοπιν ο σοφος γεροντας με το μακρυ μουσι, ανηφοριζει στο παρατηρητηριο για να αναψει τη φωτια.

Οι παρακατω φωτογραφιες ειναι απο την παρελαση.











Να πω την αμαρτια μου, δεν ενθουσιαστηκα ιδιαιτερα απο το ολο θεαμα, ασε που ολα ητανε στα Ιταλικα, και δεν καταλαβα τιποτα!!!
Μετα απο την μαζωξη στην πλατεια, ανεβηκαμε στο παρατηρητηριο οπου αναψανε μια πολυ μεγαλη φωτια. Δεν ειχα ομως ορεξη να τραβηξω αλλο φωτογραφιες, γιατι απο το κρυο και την υγρασια, το μονο που ηθελα ητανε να φυγουμε οσο ποιο γρηγορα γινοτανε!

Κατα τα αλλα, εχουμε πολυ κρυο, ευτυχως ομως επειδη χιονιζει συνεχεια, δεν εχει ερθει εδω η παγωνια και τα -20 της Γερμανιας ακομα!!!
Παντως παραδοσιακα απο αυριο αναμενονται θερμοκρασιες -15 και κατω.

Α, τους εξηγησα και τι ειναι η namedate, γιατι με ρωταγανε γιατι με περνανε τοσα ατομα τηλεφωνο του Αι Ιωαννη, Ακομα δεν μπορουνε να το καταλαβουνε!
πφ, τι περιμενεις απο ατομα που δεν ξερουνε να διασκεδαζουνε.

3 σχόλια:

γλαυκη είπε...

έλα ντε....σαν τους Έλληνες εξάλλου κανείς...πρώτοι για ξεφάντωμα και χαρά!
Καλώς όρισες!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα μου φανηκε η γιορτουλα...
Κρυο καργα φιλε και οποιος αντεξει!Εδω κλασσικα νορμαλ θερμοκρασιες.Που να καταλαβουν οι ξενοι απο γιορτες και συναφη!

Giannis είπε...

@ γλαυκη, το γλεντι νομιζω οτι το εχουμε στο dna μας δεν εξηγειτε διαφορετικα!

@ James D η γιορτη θα ητανε καλη αμα δεν ειχε το ψωφοκρυο που ειχε εκεινη την ημερα! Γενικα μας εχει πηδηξει φετος ο καιρος, δεν αντεχεται με τιποτα αυτη η κατασταση !!!