Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Το ειχα πρωτογνωρίσει σε μια συνεντευξη του Δοξιαδη, στη Καθημερινη, εκτοτε ακουγα πολυ καλα λόγια, με αποκορυφωμα το οτι ητανε μεσα στα 10 best sellers του Amazon. Επιλεον το οτι ειναι ενα κομικ, με αφορα τα μαθηματικα... μου αυξησε περισσοτερο την περιεργεια να το διαβασω...



Η ιστορια ειναι πανεξυπνη, και πολυ ευστοχα δοσμενη. Το να βλεπεις μεσα απο μια διαλεξη, στην ουσια την ιστορια των μαθηματικων στις αρχες του 20 αιωνα, με την αναπτυξη της λογικης και της θεμελιωσης των μαθηματικων ιδεων! Και μαλιστα η ολη πλοκη, γινεται με ενα τροπο που θυμιζει εντονα ταινια του Γουντι Αλλεν.

Χωρις να ειναι κουραστικο και χωρις να παροουσιαζονται μαθηματικοι τυποι, τα μαθηματικα εκλαυκευονται και γινονται αγαπητα στο αναγνωστη (νομιζω οτι αυτος ητανε και ο σκοπος των Δοξιαδη- Παπαδημητριου) με την απο μηχανης θεου λυση... στο τελος!

Αξιζει το κομικ και ηδη το εκανα δωρο σε ενα φιλο μου!

4 σχόλια:

Mary Ka είπε...

Το είχα ακουστά αλλά δεν το είχα πάρει. Τώρα με ξεσήκωσες να το δω από κοντά.

mahler76 είπε...

δεν το ήξερα, θα το έχω υπόψιν μου.

Ανώνυμος είπε...

είναι εκπληκτικο!
Το έχω διαβάσει!πράγματι αξίζει τον κόπο!
Και το πήρα για να αγαπήσω περισσότερο τα μαθηματικά για να είμαι ειλικρινής!

Giannis είπε...

αν και η ελληνικη τιμη, εγω το ειχα αγορασει απο το Public, ειναι λιγο τσουχτερη, αξιζει με τα χιλια αυτο το κομικ πιστευω!

και ελπιζω να εχουνε την ορεξη και την εμπνευση να συνεχισουνε να εκδιδουνε τετοια κομικς, αν και κατι αναφερουνε μεσα στη πλοκη :)