Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ο συνάδερφος που κάθεται δίπλα μου, κατάγεται από την Ινδία, σήμερα έτρεχε ενα simulation, και κάνοντας ενα λάθος, αναφωνεί:

oh my god, Jesus Christ, what i did wrong?

με το που τον ακούω με πιάνουνε τα γέλια, ο άνθρωπος είναι ινδουιστής, για κάποιο διάστημα δεν έτρωγε κρέας λόγω μετανσάρκωσης, ενω πιστεύει στην αστρολογία και λοιπά παρόμοια, μάλιστα τσεκάρει πάντα τι λένε τα αστέρια κλπ κλπ κλπ. Δεν είναι κακό αυτό που πιστεύει, κάθε άλλο, απλά μου φάνηκε τόσο περίεργο να χρησιμοποιεί μια έκφραση τελείως έξω από τις πεποιθήσεις ή απόψεις του, για να περιγράψει το πόνο του!

βλέποντας με να γελάω, γυρνάει σε μένα (είμαστε και πολυ καλα φιλαράκια) και νευριασμενος λέει:

you fucking moron, why are you laughing? ...lets go for a fag.

Βγαινοντας λοιπόν έξω να καπνίσουμε το τσιγάρο μας, τον ρωτάω γιατι χρησιμοποίησε αυτη την έκφραση μια και δεν πιστεύει σε αυτη την θρησκεία.

Η απάντηση του ήτανε οτι μα αφού την χρησιμοποιούμε όλοι αυτή την έκφραση γιατί να μην τη χρησιμοποιεί και αυτός? την άλλη φορά δε που πήγαμε να τρακάρουμε, έκανε το καθολικό σταυρό, βεβαια τον έκανε καπως λάθος!

εντάξει και εμείς βρίζουμε τον Δια, ή τον Βουδα, ή τον και δεν ξέρω γω, αλλά τέτοιο πράγμα δεν νομίζω να το έχουμε.

Η αλήθεια είναι οτι επηρεάζεται πάρα πολύ απο την δυτική κουλτούρα, παρόλο που προσπαθεί να την ισορροπήσει με την δική του κουλτούρα, αλλα είπαμε globalization.

3 σχόλια:

Dr Low είπε...

Είναι εκφράσεις που τις ακούς συνέχεια και τις αφομοιώνεις έτσι ώστε γράφονται στο υποσυνήδιτο σου. Εγώ λέω συνέχεια απο τότε που έμπλεξα με την Ιταλία το Gloria al Papa που λένε οι Ιταλοί.

Ανώνυμος είπε...

από την άλλη για χαβαλέ λέω συνέχεια μα τον βούδα και τον σαιντολόγο σου μέσα...
συνήθεια είναι νομίζω!μπον νουι!

Giannis είπε...

τι να πω ρε παιδια, εμενα μου φανηκε λιγο αστειο το θεμα!

αλλα εχετε δικιο, δεν το ειχα δει ετσι το θεμα