Σάββατο 1 Αυγούστου 2009




Στις γερμανοφωνες περιοχες συνηθως καθε πόλη έχει και ενα πολιουχο, ετσι την μέρα που γιορταζει το όνομα του πολιουχο γίνεται στις πόλεις ένας χαμός! σαν τα δικά μας πανηγύρια ενα πράγμα.

Γι αυτό ονομάζεται και Kirchtag, η μέρα της εκκλησίας. Βασικά σε εμας διαρκεί μια βδομάδα... μεγαλο βάσανο γιατί καθημερινα έχουμε πανηγύρια, λουκάνικα και ψητα κοτοπουλα μουσική και φυσικά μπύρα πολυ μα πολυ μπύρα!!!
Αν κα ινομίζω οτι εδώ γίνεται για την στήριξη της τοπικής μπυραρίας, η οποια αυτες τις μερες δουλεύει εως το βράδυ.

Και το βασανο είναι γιατι πρέπει να ξυπνάω το πρωι για να παω και στη δουλεια. Τωρα τη δουλεια έβγαλα αυτή τη βδομάδα αστα, no comments!!!

Νομίζω οτι δεν έχω πια αίμα, αλλά πρέπει να κυλλάει μπύρα, εχω πιει απίστευτες ποσότητες μπύρας. Αφου εχω ξεχασει πως είναι η αισθηση του νερού!!!

Ευτυχως έχουνε μια σουπα, για ...μετα το μεθύσι, δεν υπάρχει καλύτερο πραγμα στο κόσμο. Πρεπει να γίνεται αυγολέμονο με κομμάτια από χοιρινό και μοσχαρι. Μμμμμ οτι πρεπει για να ισορροπήσει το στομάχι.

Σημερα είναι η τελευταια μέρα του πανηγυριου, και ευτυχως που αύριο δεν δουλεύω. Γιατι σήμερα είναι και η καλύτερη βραδία με τον περισσοτερο κόσμο και με διαθεση για χαβαλέ και πλάκα.


καλό μήνα κιολάς... οι μέρες πλησιαζουνε που θα την κάνω για λίγες μέρες Ελλάδα, αν και ολα εξαρτώνται από τους πελάτες (ξενερωμα μεγάλο).

Proosssst

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Αν και δεν είμαι φαν της μπύρας, έχουν πολύ πλάκα αυτά τα πανηγύρια :-)

Giannis είπε...

Ναι, κυριως γιατι αφηνουνε κατα μερος τον καθωσπρεπισμο τους και διασκεδαζουνε... και φυσικα μεθανε :):):)